همه چي از همه جا
مطالب " علمي ، اخلاقي ، اجتماعي ، سیاسی انتقادي و ... "
ميوه درماني

 مقدمه : از هزاران سال پيش بشر اوليه و بعدهم انسان متمدن امروزي با موفقيت از گياهان براي درمان خود استفاده كرده اند و با پيشرفت زمان   از همين داروها ي گياهي دست به تهيه داروه اي شيميايي زده اند كه به مراتب خواص آن ضعيف تر از ماده اصلي يعني گياه شفا بخش اصل مي باشد . اما آنچه امروزه انسان به آن رسيده چيز جديدي نيست ، بلكه علمي است كه در گذشته انسان ها از آن استفاده مي كردند و كم كم با ورود علم جديد فراموش شده است . در قديم انسان ها تمامي مايحتاج خود را در زمينه هاي مختلف از طبيعت تامين مي كرده اند . به همين علت با خواصص موادي كه در طبيعت بود آشنا شدند و در زندگي آن را به كار مي بستند. يكي از مشهور ترين طبيباني كه در اين زمينه در سرتاسر دنيا مشهور مي باشد كسي نيست جز پزشك ايراني ابو علي سينا . خواص عمومي ميوه ها ،آب ميوه ها ، سبزي ها و گياهان خاصيت پاك كننده ي بدن از آلودگي ها و سموم هستند ، زيرا داراي مقدار زيادي ويتامين C  ، انواع اسيد ها و آنزيم ها ، كلروفيل و مواد مورد نياز بدن مي باشند و قادر هستند باكتري هاي مضر را از بدن خارج سازند . حاوي مواد آلي و معدني ، ويتامين ها آب خالص ، پروتئين و كربوهيدرات ها و چون به صورت مايع مي باشند انرژي كمتري جهت هضم آن ها صرف مي شود . مضرات مصرف بي رويه ي دارو هاي ويتامينه و مواد معدني غير طبيعي مصرف زياد از يك نوع دارو واكنش منفي در بدن ايجاد مي كند ، به طوري كه كليه ي بالانس هاي شيميايي بدن را مختل مي مي كند . مثلا" قرص آهن به مدت چند روز ايجاد بيماري نمي كند ، اما مصرف دراز مدت آن ممكن است ايجاد كم خوني نمايد كه اين نمونه اي كوچك براي جلوگيري از روي آوردن به مواد غير طبيعي مي باشد . ولي با خوردن مواد غذايي تازه محتوي آهن از قبيل سبزيجات ، آلوچه ، تمشك سياه ، گيلاس و ... بدن كليه ي مواد آلي آهن دار مورد نيازش را با جذب و اضافه هاي آن را دفع مي كند . مواد تشكيل دهنده ي ميوه ها   آب ، هيدرو كربورها ، اسيد ها ، مواد پروتئيني ، چربي و موم ، مواد معدني ، ويتامين ها ، اسانس ها ، آنزيم ها .  

 نكاتي درر مورد ميوه ها :

 1- نبايد بعد از غذا ها يي كه حاوي گوشت هستند ، ميوه مصرف كرد .

 2- ميوه هاي ترش را با شير ، گردو و بادام نخوريد .

 3- انجير و شير را با هم نخوريد .

 4- خربزه را با عسل نخوريد ؛ اين مواد خاصيت راديو اكتيوي دارند و اگر بيماري كهنه در بدن و جود داشته باشد ، خود را نشان مي دهد و اين اعتقاد نادرست است كه دچار مرگ مي شود .

 5- ليمو با گوجه فرنگي ناسازاگار است ، زيرا هردو خاصيت اسيدي دارند و باعث آفت دهان مي شوند .

 6- پرتقال با مواد چربي ، گوشت ، ماهي ، سركه ، سبزي ، ترشي ها و روغن نباتي ناسازگار است .

 7- خربزه ، طالبي و هندوانه بايد تنها خورده شوند ، زيرا با ساير غذا ها ايجاد گرفتگي مي كنند و ممكن است مانع جذب غذاها به وسيله ي روده شوند .

 8- هر ميوه را بهتر است در فصلش مصرف كنيد .

 9- ميوه ها منبع املاح معدني و ويتامين ها هسنتد .

 10- جوشانده ي برگ درخت مركبات ، در شستشو و التيام زخم ها بسيار نافذ است .

 11- نامناسب ترين زمان مصرف آب ميوه جات و مايعات هنگام غذا خوردن است .

 12- بهترين زمان نوشيدن آب ميوه  نيم ساعت قبل و 30/2 ساعت بعد از غذا است .

 13- آب ميوه جات را هنگام خالي بودن معده يا عصر و يا در فواصل بين وعده هاي غذايي ميل كنيد .

 14- مصرف روزانه يك ليوان آب ميوه در افزايش سلامت مفيد است .

 15- ميوه را هميشه با شكم خالي ميل كنيد ، هر گونه مخلوط كردن آن با مواد ديگر بخصوص غذاهاي گوشتي خطر ناك است و باعث تخمير واد در دستگاه گوارش و نفخ مي شود ، حاصل اين تخمير و نفخ كه در اثر قند ميوه به وجود مي آيد ، باعث تشديد ضربان قلب و فشار ديافراگم و گستردگي دستگاه گوارش مي شود و در اين حالت دستگاه گوارش به يك كارخانه ي الكل سازي كوچك تبديل مي شود ، گاز كربنيك حاصل از تخمير مواد در دستگاه گوارش ، به قلب فشار مي آورد و باعث نابودي سلول هاي آن مي شود ، اين بيشترين عامل بيماري قلبي است . هرگز نبايد ميوه اي را كه زمان هضمش كوتاه است بعد از غذاهاي دير هضم خورد ، زيرا زمان گذر ميوه از معده به تاخير مي افتد و باعث تخمير مواد در معده و نفخ مي شود .

 16- بهترين موقع ميوه خوردن صبح است ، زيرا از ساعت چهار بامداد به بعد جريان دفع شروع مي شود و نبايد با مصرف غذا هاي دير هضم مانع اين جريان شويم .

 17- بهترين كمك كننده ي هضم غذا ميوه هاي آبدار است .

 18- تمام صبح را با ميوه ها بگذرانيد و هر وقت گرسنه شديد ،‌فقط به سراغ ميوه برويد .

 19- آب ميوه اي را كه دوست داريد بگيريد و جرعه جرعه بنوشيد ،  اما نه آب ميوه هاي بيرون كه داراي مواد شيميايي نگه دارنده هستند . توجه داشته باشيد آب ميوه هارا  بايد فورا" بنوشيد و گرنه در مجاورت هوا اكسيده و سمي مي شود ، هم چنين اگر دندان هايتان وضعيت خوبي ندارند ، مي توانيد ميوه ها را در دستگاه مخلوط كن له كنيد و به اين صورت از تمام ميوه ها و ويتامين ها و مواد معدني اش استفاده كنيد .

 20- ميوه سريع هضم مي شود ، بدن به راحتي بهترين و پر ارزش ترين انرژي را دريافت كرده و بلافاصله از اين انرژي براي بيرون راندن ته مانده و آشغال هاي مواد ديگر استفاده مي كند . در اثر همين خاصيت پاك كننده است كه در مدن كمي چربي را آب مي كند و بدن حالت طبيعي به خود را مي گيرد . بايد بدانيم كه فقط قندميو ه ها انرژي بدن ( گلوكز ) و مغز را تامين مي كند نه پروتئين و مواد نشاسته اي ، چون پروتئين و مواد نشاسته اي هيچ كدام نمي توانند مستقيما" به بدن يا مغز انرژي برسانند ، زيرا ابتدا بايد به گلو كز تبديل شوند و بعدا" مورد استفاده ي سلول و بافت قرار گيرند .

 21- انرژي يعني نيروي حركتي و ما امروزه در اثر روش زندگي مخرب و طاقت فرسا دائما" انرژي از دست مي دهيم .

 22- تا آنجا كه ممكن است از خوردن چاي ، قهوه و كاكائو دوري گزنيد . اين ها هضم غذا را كاملا" مختل و فلج مي كنند .

                                                             "  آشنايي با ميوه ها "

 آلبالو ( 1 ):

 طبيعت : ميوه ي خام ؛‌كمي سرد و خشك . نيم رس ؛سرد و خشك . كاملا" رسيده ؛ گرم و تر

خواص : قند موجود در آلبالو براي بيماران ديابتي مضر نيست و باعث تقويت نطفه در مردان است . افزايش اشتها ، برطرف كننده ي تشنگي ، ضد تهوع ، ضد سنگ ( مغز هسته را كوبيده عصاره ي آن را جدا كرده و همراه رازيانه ميل شود ) و همچنين قاعده ور است . براي افراد داراي فشار خون بالا مفيد است ، رفع خارش پوست ، تسكين اعصاب ، رفع يبوست ، بوي دهان ، اسهال و مقوي معده مي باشد . خواص شربت آلبالو : كاهش تب ، رفع ناراحتي كبد و ورم هاي معده و كليه . براي گرم مزاجان و مبتلا يان به فشار خون و افرادي كه چربي زياد  شكم دارند سود مند است .

   آلو ( 2 ) :

 طبيعت : شيرين ، سرد و تر حاوي : ويتامين C ،  B و  A قند و املاح معدني .

 خواص : با فاصله ي كمي قبل از غذا : رفع سر درد و تب هاي صفراوي ، رفع تشنگي و حرارت دل ،، رفع خارش بدن و همچنين معده هاي سرد . آلوي تازه : نقرص ، تصلب شرائين ، كم خوني ، ضعف ، تقويت حافظه  . آلوي بخارا : خنك ، افراد مسن و ضعيف بهتر است آلويي پخته مصرف كنند ، سرشار از ويتامين هاي C ، B ،  A  و قند ، سديم ، معالجعه ي يبوست ، رفع خارش . آلوچه : براي اشخاص سرد مزاج و كساني كه نفخ شكم دارند مفيد است و بي نظمي عادت ماهانه را تنظيم مي نمايد .

  آلوي سياه : نرم كننده ، مسكن حرارت دروني و حالت تهوع ، رفع سرگيجه ، درمان خارش عمومي بدن .

   آناناس ( 3 ) :

 حاوي : آب ، مواد معدني ( فسفر ، سديم ، كلسيم ) ويتامين C ،  B و  A . خواص : پاد زهر تمام سموم ، كمك به افزايش ادرار ، خون ساز و تصفيه ي خون ، معالجه ي چاقي و لاغر شدن ، زخم معده و روده ، كمك به هضم غذا ، ناراحتي هاي گلو ، تنظيم قاعدگي و تسريع بخشيدن به آن . عصاره ي آن : رفع بي اشتهايي ، سوء هاضمه و كمبود ويتامين  C.

  انار ( 4 )  :

 طبيعت : سرد و تر  .   انار شيرين : سرد و معتدل  

 حاوي : آب ، هيدرات هاي كربن ، املاح  معدني ( فسفر ، سديم ، كلسيم ، آهن پتاسيم  ) ويتامين C .   ( انار ميوه اي است كه در مورد آن پيامبر اكرم و امام صادق نيز سفارشاتي داشتند . ) خواص ( انار شيرين )  : ادرار آور ، موجب زيبايي چهره ، رفع بيماري هاي اعصاب ، راشيتيسم ، كم خوني ، ضد سدما خوردگي ، نطفه ي مرد را زياد كرده و فرزند نيكو ، اگر انار را ناشتا بخوريم تا 40 روز قلب انسان روشن مي ماند ، رفع بوي بد دهان ، درمان لاغري شديد ، صاف شدن صدا ، تسكين سرفه ، برطرف شدن زردي ، ضد ابتلا به ديابت ، شستشوي خون ، رفع اوره ، دفع سموم ، تعادل بدن . خواص ( انار ترش )  : باعث تسكين خارش و زياده روي در خوردن آن سبب زخم معده مي شود  . آب انار ترش غليظ شده با كمي عسل  : زخم داخل بيني و گوشت اضافي زخم ها را رفع مي كند . رب انار  : ايجاد شادي ، رفع كننده ي التهاب افراد تب دار  . افراد سدر مزاج پس از خوردن انار مي بايست زنجبيل دم كرده مصرف نمايند . مضررات  : در خوردن انار نبايد زياده روي كرد . مضر براي افرادي كه دچار يبوست و يا نفخ معده هستند ، خوردن انار به عنوان دسر خوب نيست .

    انجير ( 5 ) :

 طبيعت : گرم و تر  .  حاوي : ويتامين B و  A . خواص : اهميت اين ميوه به قدري است كه در قرآن از آن سخن به ميان آمده است . درمان بواسير ، نقرس و سردي مزاج ، جهت رفع حرارت و تشنگي ، مقوي نيروي جنسي ، خنك كننده ي قلب ، بازكننده ي گرفتگي ها ، مقوي كبد ، ورم طحال ، رفع بواسير ، ادرار آور ، سبب نرمي سينه ، رفع سرفه ، درمان سرد مزاجي ، رفع بوي بد دهان ، استخوان ها را محكم مي كند ، سم زدائي فوق العاده ، تقويت اعصاب ، درمان يبوست . دم كرده ي برگ آن  : ( 25 تا 30 گرم در يك ليتر آب ) معالجه ي سرفه و اختلالات جريان خون ، تنظيم عادت ماهيانه ( خوردن آن چند روز قبل از عادت ) ، سرما خوردگي هاي شديد و تورم حنجره ، برگ انجير كمي سمي است و بخور آن براي بواسير دردناك مفيد است .   مضررات  : براي ديابتي ها مفيد نيست . براي افراد چاق و مبتلايان به اختلال معده و روده مضر است . زياده روي در خوردن آن مضر است و خنثي كننده ي آن كرفس است .

 انگور ( 6 ) :

طبيعت : گرم و تر  . حاوي : آب و املاح معدني، ويتامين و  مواد قندي .

خواص : انگور تازه نفخ دارد ، بهتر است انگور را دو روز در آفتاب بگذاريد و بعد استفاده نمائيد . تقويت عمومي بدن ، لاغري ، كم خوني ، سل ، يبوست ، بواسير ، سياه سرفه ، تقويت كبد ، ورم مفاصل ، روماتيسم ، نقرس ، سنگ كليه ، مسموميت ، عوارض فشار خون ، اختلالات پوستي ، گرم كننده ي بدن . آب انگور  : ورم كليه ، ادرار آور ، نارسايي كبد ، ازدياد اوره ي خون ، تقويت بعد از عمل جراحي ، ضعف ( كودكان لاغر ؛ صبح و عصر ) ،‌زياد شدن شير زنان ،‌رفع تهوع زنان باردار .   شيره ي انگور  : ضعف عمومي بدن .   شيره ي انگوربا كمي زعفران   : رفع هم و غم و غضب شديد ، ضعف اعصاب كه تا پايان بهبودي بايد مصرف شود .   شيره ي انگوربا كمي نمك  : در رفع كك و مك .   شيره ي انگوربا كمي ختمي پخته شده   : بر روي دمل و ورم . كشمش : بيشتر از انگور انرژي دارد ، بخصوص كشمش مويز از فوايد زيادي بر خوردار است . آبغوره  : اسهال ساده ، التهاب دهان ، رفع زردي ، رفع لاغري ( 1 تا 2 قاشق بعد از غذا ) ، هضم غذا ،‌ضد اسهال ، ادرار آور ، مقوي كبد . مضررات  : پوست انگور سرد و خشك است و خيلي هم دير هضم و در روده توليد نفخ مي كند . مصرف زياد  : دل پيچه و اسهال . انگور سبز و نارس  : اختلال معده ، نبايد بعد از انگور آب سرد ميل كنيد . هسته ي انگور : سرد ، خشك و ايجاد باد در معده هاي ضعيف . مصرف مدام آب انگور : ايجاد سنگ كليه ، رسوبات در دستگاه دفع ادرار و براي ديابتي ها مضر است .

  به ( 7 ) :

طبيعت : به شيرين گرم و تر  .     به ترش : سرد و خشك .      به ملس : معتدل . 

 حاوي : آب و املاح معدني( كلسيم ، پتاسيم ، آهن ، نياسين ، فسفر ) ، ويتامين C و  A  و  مواد قندي . خواص : قوه ي بينايي را زياد ، محبت در دل ، بخيل را سخاوتمند و ترسو را دلير ، معده را پاك ، ذهن را روشن ، نطفه را پاك و فرزند را نيكو مي سازد ، ضد اسهال ، افزايش ادرار ، نشاط آور ، ضد افسردگي و وسواس ، تقويت اعمال معده ، تعادل اعصاب ، رفع ورم حاد معده ، اخلاط خوني ، خونريزي هاي بواسير ، تقويت رحم ، عرق را خوشبو و مانع سقط جنين مي شود . دم كرده ي به   : در درمان ورم روده ي بزرگ و اسهال مؤثر است و هضم را آسان مي كند . دانه به ( بهدانه )  : رفع عطش و حرارت معده ،‌رفع گرفتگي صدا و كندي دندان ، تسكين سرفه ، دم كرده يا لعاب آن جهت رفع گلودرد مفيد است .   دم كرده ي برگ درخت به  : رفع چشم درد و آرامش اعصاب . مضررات   : به شيرين و خام براي اشخاص گرم مزاج مضر است .  

 پرتغال ( 8 ) :

 طبيعت : سرد و تر .  حاوي : آب ، ويتامين C و  B  و D و  A    مواد معدني . خواص : كاهش اسيد خون و قليايي شدن آن ، خاصيت ضد عفوني كننده ، تب بر ، پوست و آب آن مقوي معده ، باد شكن ، ضد تهوع ، ضد سم ، ادرار آور ، نرم كننده سينه ، رفع سرما خوردگي ، سوء هاضمه ، ضد اسپاسم ، آرامش بخش ، ضد يبوست ، تقويت عمومي بدن ، كمك به جذب كلسيم ، ضد تشنج ، معالجه ي خونريزي ، معده را سبك ، درمان لاغري ، افزايش قدرت اعصاب . دم كرده ي برگ درخت   : درمان بي خوابي ، آرامش اعصاب ، رفع ميگرن ، كمك به هضم غذا ، رفع درد دل ، رفع تشنج ( قبل از غذا ) .

  توت سفيد  ( 9 ):

 طبيعت : متعادل ، گرم و تر . حاوي : ويتامين C و  A    املاح معدني گلوكز و مواد قندي . خواص : خون ساز گرفتگي ها را باز مي كند ، ادرار آور ، رفع آبله و سرخچه ، تقويت نيروي جنسي ، تقويت كبد ، چاق كننده . مضررات   : در سرد مزاجان خون ا فاسد مي كند و ايجاد سردرد ، معده را مختل مي سازد و از اين رو سرد مزاجان بايد با سكنجبين ترش بخورند .

 توت سياه ( شاه توت )  ( 10 ) :

طبيعت : سرد و تر . حاوي : ويتامين C و  A    املاح معدني گلوكز و مواد قندي . خواص : تصفيه كننده ي خون ، كاهش دهنده ي قند خون ،رفع خستگي از فعاليت هاي فكري ، خشكي مزاج ، يبوست ، صفرا و گرمي را از بين مي برد ، ضد عفوني مننده و ميكروب كش . شاه توت براي بيماران كبدي بسيار مفيد است . مضررات   : شاه توت را نبايد با شكم پر خورد ، زيرا باعث توليد گاز و نفخ مي شود و اگر روي غذا مانند ماست خورده شود شخص را به اسهال مي اندازد .

توت فرنگي  ( 11 ) :

طبيعت : سرد و تر .حاوي : ويتامين C ، B  ،  A   و  املاح معدني . خواص : مقوي و مغذي ، عمر را طولاني مي كند ، ضد سرطان ،جلوگيري از تصلب شرائين ، رفع عصبانيت ، ترس و دلهره ، رشد مو و ناخن ، تقويت چشم ، قليايي كننده ي خون ،‌متعادل نگه داشتن فشار خون ، ورم مثانه ، اعمال كبد را تنظيم مي كند ، روماتيسم و نقرس ، بدن را محكم ، رفع كم خوني ، درمان يبوست . مضررات   : افرادي كه معده ي حساس و يا مبتلا به بيماري هاي كهير ، اگزما و آسم هستند كمتر ميل كنند ، در بعضي افراد كبد و مثانه را تحريك مي كند و جوش هاي شبيه كهير توليد مي كند .

  تمشــــــــــك ( 12 ) :

طبيعت : متعادل سرد و خشك .حاوي : ويتامين C ، K  ،  A   ، آب و  املاح معدني( كلسيم ، فسفر ، آهن ، نيا سين ، سديم ) . خواص : مفيد براي اوره و فشار خون ، تقويت قلب خنك و نرم كننده ، خون را تصفيه و براي مبتلايان به روماتيسم مفيد مي باشد ، يبوست ، تسكين درد ، خون را قليايي و براي مبتلايان به مرض قند مفيد مي باشد ، مفيد جهت سرخك . مخملك ، رفع اسهال و ورم روده ، تمشك همراه آب براي افراد تب دار ، كساني كه به تب هاي صفررا وي ، التهاب مجاري ادرار ، و گلودرد دچارند توصيه مي شود ، خاصيت ضد عفوني كننده ، عرق آور و بهترين زه كش براي سوراخ هاي پوست . معا لجه ي كك و مك  : روزي يك ساعت روي پوست بمالند . مضررات   : كساني كه به ناراحتي هاي كبد مبتلا هستند در خوردن آن افراط نكنند .

 خــربــزه ( 13 ) :

طبيعت : متعدل و تر .   شيرين آن : گرم و تر .    گرمك : سرد و تر .  

  حاوي : ويتامين D  ،  C ، B  ،  A   ، آب و  مواد قندي و سلولز  . خواص :روماتيسم و نقرس ، ادرار آور ، مفيد براي يبوست ، اجابت مزاج را تسريع مي بخشد ، سل ريوي ، كم خوني ، عرق را زياد ، سلول هاي بدن را شسته و سموم را از ادرار دفع مي كند ، افزايش شير زنان ، كمك به هضم غذا و چاق كننده . پوست خربزه  : درمان ورم پروستات  . گرد پوست  : تسريع در پختن غذا  . تخم خربزه  : رفع سرفه ي حاد ، درد سينه ، حلق و تب هاي حاد ، دفع سوزش مجاري ادرار ، باز كننده ه گي گرفتگي هاي كبد ، افزايش نيروي جنسي ، كليه و مثانه را پاك كرده و رفع تشنگي  . تخم خربزه ي كوبيده  : اخراج انگل ، درمان سرطان ،‌افزايش ترشحات عادت ماهيانه .

گوشت خربزه  : سوختگي هاي سطحي پوست ، و زخم را درمان مي كند ، تسكين درد و تورم چشم  . مضررات   : مصرف زياد خربزه باعث نفخ و درد در معده و روده مي شود ، در صورت نجويدن كامل آن باعث سوء هاضمه مي شود ، براي سرماخوردگي مضر و درد سينه را افزايش مي دهد ، كساني كه معده ي ضعيف دارند نبايد خربزه ي كال بخورند زيرا به اسهال دچار مي شوند .

   خــــرما ( 14 ) :

طبيعت : گرم و خشك . حاوي : ويتامين D  ، C ، B  ،  A   ،  مواد معدني و مواد قندي  . خواص : تعادل اعصاب ، سرزنده نگه داشتن سلول هاي عصبي ، درمان تمام كمبود هاي بدن ، نيرو بخشيدن به گلبول هاي قرمز ، ضد كم خوني ، ضد سرطان ، افزايش نيروي بدني و عصبي ، تقويت اعمال فكري ، غذاي گرانبها براي پروستات و كليه ها ، مناسب براي ديابتي ها ،‌شادابي رخسار و پاكيزه ترين غذاست ،‌تقويت بينايي ، سلامتي پوست ، مو و ناخن ، رشد اندام كودكان ، درمان بيماري قلبي ، عروق و كبد . مضررات   : براي كساني كه طبيعت گرم دارند ممكن است باعث زخم هاي دهان ، خارش بدن و ناراحتي هاي كبدي شود ، كساني كه در دهان ، زخم و تاول پا دارند از خوردن خرما پرهيز كنند . خوردن بيش از حد خرما   : گرفتگي كبد ، طحال ، سردرد ، زخم در دهان و براي رفع آن آب انار يا بادام بي پوست مي توان استفاده كرد .

  خــــرما لو ( 15 ):

 طبيعت : گرم و تر .

 حاوي : ويتامين C ، B  ،  A   ،  آب املاح معدني و كاروتن  . خواص : براي ديابتي ها مشكلي ندارد ، پاك كننده ي كبد و كليه ، تقويت معده ، نرم كننده ي سينه ، آرام كردن سكسكه ، خونريزي را بند مي آورد ، ورم و التهاب بواسير را فرو مي نشاند ، دم كرده ي برگ هاي آن ضد سرفه و ضد تب است .   خيــــــــــار ( 16 ) طبيعت : تسبتا" سرد و تر ( مغز آن مرطوب تر از پوست آن است ) . 

 حاوي : ويتامين C ،  A   ، آب و  املاح معدني . خواص : ته خيار مملو از پتاسيم است كه ما آن را دور مي اندازيم ! و با خوردن كمي نمك به دفع آب فراوان و هضم آسان آن كمك مي كند عطش ، حرارت خون ، صفرا ، و التهاب را تسكين مي دهد . زردي را درمان ، معده را ضد عفوني و از بين برنده ي امراض حصبه اي و ميكروبي معده ، خون را صاف ، تب هاي كهنه را آشكار ، رشد مو ، تنظيم كننده ي فشار خون ، نفاخ است و بايد با نمك خورده شود . رنده ي خيار يا آب خيار  : براي لطافت پوست و رفع خارش ، بيماري هاي پوستي و سوختگي از آتش و آب جوش . خيار چنبر   : به علت داشتن اشعه ي راديو اكتيو ، باعث آشكار شدن بيماري هاي پنهان است . از خيار زودتر هضم مي شود و خواص آن را دارا است ، در دفع بعضي از انواع سنگ هاي كليه و مثانه مفيد است . مضررات : اگر زياد خورده شود ممكن است باعث ناراحتي دستگاه گوارش گردد. براي كساني كه طبع سرد دارند سازگار نيست و بهتر است با خرما مصرف شود .

 زالزالك ( 17 ) :

 طبيعت : سرد و خشك . حاوي : تانن ، كلسيم و قند . خواص : تقويت قلب ،رفع كم خوني وسل ، درمان اسهال از جمله اسهال خوني ، رفع ناراحتي هاي گوارشي ، تقويت معده و باز كننده ي گرفتگي ها . دم كرده ي گل زالزالك با گرد خشك آن  : جلوگيري از ضعف قلب ، رفع ورم آئورت و اختلال عصبي ، رفع بي خوابي ، سرگيجه و صدا در گوش .

 زردآلو ( 18 ) طبيعت : سرد و تر .  شيرين : گرم . 

 حاوي : آب ، ويتامين B 1 ،  B 2  ،  A ، C   مواد معدني ( آهن ، فسفر ، كلسيم و مس ) .

 خواص : بهترين درمان براي كم خوني ، رفع لاغري ، بالا بردن مقاومت و رشد بدن ، دوران نقاحت زنان باردار ، تقويت مخاط ، پوست ، مو ، تقويت بينايي ، بيماري هاي عصبي و روحي ، بي خوابي ، خستگي شديد ، فراموشي ، جلوگيري از خونريزي اثه و زنانگي ، مقاومت بدن در برابر ميكروب ها و سموم ، درد مفاصل و روماتيسم ، خنك و اشتها آور ، دفع تشنگي ، علاج بوا سير ، تقويت استخوان و عمر را طولاني مي كند .

برگه زردآلو ( آب برگه زرد آلو ) : بهترين  ضد اسپاسم كه دستگاه هضم را منظم مي كند  . مضررات  : زردآلو نفخ آور است و دوايش هسته آن است ، زياد روي در مصرف آن باعث اختلال هضم ، به هم خوردگي روده و اسهال مي شود . به خصوص اشخاصي كه داراي كبد ضعيف هستند ، مغز هسته ي تلخ آن خطرناك است ، مداو مت در خوردن آن باعث لك هاي سفيد پوستي مي شود ، براي سرد مزاجان مضر است و كساني كه سوزش و نفخ معده دارند .

 زغال اخته ( 19 ) :

طبيعت : كمي سرد مايل به معتدل و خشك  .  حاوي :   مواد قندي . خواص :بند آوردن خون ، بيماري هاي عفوني و تب دار ، رفع عطش و بهتر است در آب رقيق شود ، رفع اسهال ، التيام زخم ، تقويت معده ، تسكين عطش ، التهاب معده و كبد ، غليان خون و صفرا . آب زغال اخته  : شستشوي زخم هاي جلدي  . زيتون ( 20 ) طبيعت : رسيده : گرم و تر .   كال : سرد و خشك .    حاوي : آب ،   مواد معدني ( آهن ، فسفر ، كلسيم ، مس ، پتاسيم و منگنز ) . خواص : فسفر آن در سازندگي سلول هاي عصبي و افزايش فعاليت مغزي نقش بسزايي دارد  . اشتها آور ، پاك كننده معده ، تحريك كننده نيروي جنسي ، تصفيه و شستشوي سلول هاي كبدي و بهبود نقرس ، قدرت انقباض و انبساط عضلات رگ ، تنظيم فشار خون ، منيزيم آن جهت رشد و نمو بدن و خون سازي تاثير بسزايي دارد ، به دليل ساختمان قابل جذب چربي در خون ايجاد كلسترول نمي كند و موجب تصلب شرائين و غيره نمي شود ، كلسيم آن نيروي محرك عضلاني را زياد ، موجب رشد و نمو ، مصونيت در بيماري هاي عفوني ، و ميكروب ها ، و جلوگيري از بيماري سل . روغن زيتون : شوره ي سر و ريزش مو ، رفع تحريكات ناشي از جذب سموم ، عرق بيش از حد بدن ، جهت درمان مسموميت ، باز كردن رنگ هاي تيره ، صفرا و سوداي بدن را متعادل ، بلغم را از بين مي برد ، اعصاب را قوي و نيرومند ساخته ، انسان را خوش اخلاق و غم و اندوه را برطرف مي سازد   . درمان يبوست : خالي يا با آب پرتقال يا ليمو ي تازه مصرف شود تا بهبودي . رفع ترك دست و پا : مخلوط گليسرين و روغن زيتون . رفع درد و تورم مفاصل : آن را گرم كرده و روي محل ماليده و فورا" با پارچه ي كركي محل را بپوشانيد تا بهبودي كامل   . رفع سوزش و تاول ناشي از سوختگي : مخلوط روغن زيتون و جوش شيرين . رفع ترشحات بيني با تقويت بينايي ، رفع خارش و قرمزي و اشك ريختن  : روزي سه مرتبه 2 قطره به چشم يا بيني چكانده شود  . درمان بيماري هاي كبدي و سنگ كيسه ي صفرا  : ناشتا روغن زيتون خالي يا مخلوط با آب پرتغال تازه يا آب ليمو ترش تازه  . مضررات  : زيتون را مي بايست با مغز گردو و بادام ميل كرد و در غير اين صورت باعث بي خوابي و لاغري مي گردد و مصرف زياد آن براي دستگاه تنفس مضر است .

سيب ( 21 ):

 طبيعت : شيرين : گرم و تر  .    ترش : سرد و خشك . حاوي : آب ، ويتامينB ،  A ، C   مواد معدني ،‌آنزيم ها ، اسيد هاي آمينه ، رنگ دانه ها ، مواد قندي ، مواد پروتئين  . خواص : تقويت عمومي بدن ، رفع ناراحتي هاي عصبي ، يك مسواك طبيعي كه به ضد عفوني و تقويت دندان ها كمك مي كند ، تقويت غدد بدن ، درمان اسهال ، معده را دباغي و پاكيزه مي كند ، درمان تب ، خون آمده از بيني ، درمان بسياري از بيماري ها ، نجات از و با ، فكر را تقويت ، ترشح غدد به خصوص بزاق را زياد مي كند ، پوست سيب پنج برابر سيب ويتامين دارد ، تقويت قلب ، مبتلايان به اوره ، اشتها آور ، بيماري هاي دستگاه ادراري ، ورم حاد ، بيماري هاي پوستي ، سرما خوردگي ، تصلب شرائين ، بي خوابي ، ترس و اضطراب ، گرفتگي صدا ، سرفه ، مبتلا يان به چاقي ، دم كرده ي پوست سيب درمان روماتيسم و نقرس ، افراد گرم مزاج سيب سرخ يا ملس بخورند ، سيب را بايد با پوست و دانه اش مصرف نمود ، براي هضم آسان بايد آن را خوب جويد ، دفع بواسير ، مفيد براي ديابتي ها ، سوء هاضمه ، ادرار آور ، رفع بد بويي تنفس ، سنگ كيسه ي صفرا و كليه ها ، درد مفاصل ، سرما خوردگي و ضد سرطان . آب سيب  : معده ي اطفال را از سموم و ميكروب پاك مي كند  . سيب كال : اثر ضد عفوني اش از رسيده بيشتر است  . سيب سبز  : ضد تب  . صبح نا شتا  : اسهال و و باي كودكان ، تصفيه كننده ي خون ، رفع يبوست ، موقع خواب با پوست  . بوئيدن  سيب  : تقويت قلب ، حافظه و كبد است  . سيب رنده شده  : دل پيچه ، استفراغ ، كوه گرفتگي و دريا زدگي زنان باردار ، درد چشم بر اثر ضربه  . سيب پخته  : درمان بي خوابي ، درمان تب خال .

 خوردن يك عدد سيب ناشتا   : حالت تهوع زنان باردار را از بين مي برد  . مضررات   : خوردن زياد سيب ترش انسان را ترسو مي نمايد و حافظه را ضعيف  .

گريپ فروت( 22 ) :

طبيعت : سرد و تر  .  حاوي :   مواد معدني ، ويتامين هاي C  ،  P1 ، B2  ،  B1 ،  A و آب . خواص :تقويت اشتها ،‌هضم را آسان و سرعت بخشيده ، سلامت قلب و عروق ، كمك به توليد قند و مواد حياتي بدن ، خون را تصفيه و كليه و كبد را پاك مي كند ، ضد خونريزي بواسير ، خنك و رفع كننده ي عطش ، درمان اختلالات مفصلي ، توصيه به آناني كه موهايشان شكننده است ، عفونت هاي ريوي و تب خيز  .

خوردن نا شتا   : خواص ادرار آور آن را زياد و سموم را از بدن خارج مي كند .

طا لبي و گرمك ( 23 ) :

طبيعت : طالبي : گرم و تر  .  گرمك : سرد و تر .    حاوي :   ويتامين هاي C  ، A و سلولز . خواص :خنك و اشتها آور ، ادرار آور ، شادابي پوست ، درمان كم خوني ، درمان سل ريوي ، يبوست و بواسير ، تشنگي را برطرف مي كند . گرمك   : خنك و خصوصا" براي كساني كه از يبوست مي نالند . گوشت طا لبي  : تسكين سوختگي سطحي ، ورم پوست ، درمان نقرس و روماتيسم  . مضررات   : كساني كه مبتلا به ورم معده و ديابت و سوء هاضمه اند بايد در خوردن احتياط كنند .

گلابي ( 24 ):

 طبيعت : شيرين آن : معتدل مايل به گرم و تر . حاوي :   آب ، املاح معدني ، قند و ويتامين هاي C  ،  B، A  . خواص : دانه هاي ريز موجود در آن موجب پاك كردن روده ها مي شود ، رفع سوزش مثانه ، هر كس گلابي را ناشتا بخورد نطفه اش پاك و فرزندش نيكو خواهد شد ، قند گلابي از نوع سلولز بوده و بهترين قند براي كساني است كه مرض قند دارند ، مفيد براي غدد داخلي ، تسكين اعصاب ، امراض سينه ، درمان رعشه ، عطش را برطرف ، ترشح بزاق دهان را زياد و تسهيل كار دستگاه گوارشي  . درمان ازدياد فشار خون   : چند روز متوالي به جاي سه وعده غذا ، فقط بايد گلابي خورد تا فشار خون به حد طبيعي باز گردد . مضررات   : كساني كه روده ي ضعيف دارند از خوردن گلابي با پوست آن پرهيز كنند .

گيلاس ( 25 ) :

طبيعت : سرد و تر .    حاوي :   آب ، املاح معدني ، ويتامين هاي P1  ،  C  ،  B2، A  . خواص : سموم بدن را دفع ، سنگ هاي موجود در بدن را به وسيله ي ترشي خود از بين مي برد ، براي ديابتي مضر نيست ، بدن را تقويت ، غريزه ي جنسي را تحريك ، ورم مفاصل ، تسكين اعصاب ، خون را پاك ، معده را تميز ، رفع سوء هاضمه ، تصلب شرائين ، ناراحتي كبدي ، يبوست ، جمع شدن گاز در روده ها و تخمير غذا مفيد است ، رشد بچه ها ، تعديلPH  خون . درمان لك و پيس   : گلابي را له و روي آن قرار دهيد  . دم كرده ي دم گيلاس + سيب : درمان برونشيت ، تب ، درد كليه ، مثانه ، سنگ كليه ، ورم مجاري ادرار و مثانه ، مجاري ادرار و لوله ي هاضمه را پاك مي نمايد  .  رفع لاغري و تناسب اندام   : خوردن 250 گرم تا 350 گرم آن در ابتداي غذا  . مضررات   : خوردن گيلاس پس از غذا باعث سوء هاضمه و ورم معده مي شود .  

   ليمو ترش ( 26 ) :

طبيعت : سرد و تر . حاوي : آب ، ويتامينB2 ،  P ، C B1 ،  A ،  3B  . خواص : آبليمو ضد وحشت و دلتنگي ،‌ رفع ترشي معده و سنگ هاي كبدي ،‌ضد امراض كبدي و زيادي چربي و آب آن را درمان مي كند . درمان ترشحات سفيد زنانه ، ضد تيفوس ،‌سرخك ، ضد آبله مرغان است ، اهميت زيادي در رشد و حفظ جواني سلول هاي پوست دارد ، تاثير روي غدد داخلي و حفظ نشاط بدن ، صفرا بر و كاهش دهنده التهاب معده ، باد مفاصل را درمان و اعصاب را راحت مي كند ،درمان تمام امراض قلبي ، خاصيت صفرا بر و كاهش دهنده التهاب معده ، آبليمو همراه غذا يا شربت آبليمو ، بعضي سردرد هايي كه منشا ء كبدي دارند را تسكين مي كند . هضم غذاي چرب را تسريع مي بخشد ، و خارش ناشي از گزش حشرات را تسكين مي دهد . سفليس ، و غلظت خون و عدم توانايي جنسي را بر طرف مي كند و آبليمو براي افراد گرم مزاج خيلي مفيد است . آب ليمو  : ليمو به علت دارا بودن ويتامين C بايد تازه مصرف شود ، زيرا اين ويتانين ناپايدار است و سريع جذب هوا مي شود  . رفع تهوع و استفراغ : خوردن آبليمو هنگام تهوع و استفراغ  . درمان كرمك  : هسته ي ليمو را بسائيد و با عسل مخلوط كرده ، صبح ناشتا ميل نمائيد  . شفافيت نور چشم   : هرشب يك قطره آب ليمو در چشم بچكانيد چشم شفاف و نور آن زياد مي گردد . البته بايد با آب رقيق شود تا در اوايل چشم نسوزد و به آبليموي خالص برسد . درمان چشم آب آورده   : اگر مرهم آبليمو و پياز خرد شده را روي چشم آب آورده بگذاريد در عرض چند روز آب مرواريد آن ازبين مي رود  . صدا كدن و سوت زدن گوش  : آبليمو در گوش صدا و سوت گوش را معالجه مي كند  . درمان خونريزي بيني   : يك قطعه پنبه را با آبليمو بخيسانيد و در سوراخ بيني قرار دهيد  . چكاندن چند قطره در بيني : رفع زكام مغزي ، سينوزيت ( چند روز تكرار شود ) ، گلو درد ، تب خال و آنفولانزا  . درمان زخم هاي جلدي   : ماليدن آبليمو زخم هاي جلدي را درمان مي كند  . دندان هاي سفيد  : هفته اي يك بار با آبليمو مسواك بزنيد  . رفع جوش هاي قرمز صورت   : آبليمو با كمي نمك موثر براي چين و چروك پوست ( دوبار در هفته ) روي پوست بماليد  . شربت معجزه آسا : ليمو ترش تازه + يك قاشق عسل + دو تكه يخ كوچك را سه روز متوالي به جاي غذا مصرف نمائيد و هر ليوان عرض پنج دقيقه مصرف شود  . درمان فشار بالا ، مقوي ، تب بر ، رفع خارش هاي پوستي ، ضد عفوني كننده ، تقويت عالي براي كبد ، درمان تنگي نفس و مرض قند ، ضد كم خوني ، غلظت و رقت خون ، ضددرد ، سم هاي جمع شده در كبد را نابود و در نتيجه پوست شفاف و با طراوت مي شود ، ضد سرطان ، رقيق شدن شير غليظ مادران ، عظلات معده و روده را تقويت مي كند ، تقويت مو و ضد طاس شدن سر ، معالجه ي واريس ، نور چشم را زياد ، دفع سنگ كليه و پروستات را ضد عفوني مي كند .

 مضررات   : براي كساني كه زخم معده دارند مضر است و بهتر است آبليموي شيرين استفاده كنند . 

   ليمو شيرين ( 27 ) :

طبيعت : سرد و خشك . حاوي : آب ، ويتامينB2 ،  P ، C B1 ،  A ،  3B  . خواص : آبليمو ضد وحشت و دلتنگي ،‌ رفع ترشي معده و سنگ هاي كبدي ،‌ضد امراض كبدي و زيادي چربي و آب آن را درمان مي كند . درمان ترشحات سفيد زنانه ، ضد تيفوس ،‌سرخك ، ضد آبله مرغان است ، اهميت زيادي در رشد و حفظ جواني سلول هاي پوست دارد ، تاثير روي غدد داخلي و حفظ نشاط بدن ، صفرا بر و كاهش دهنده التهاب معده ، باد مفاصل را درمان و اعصاب را راحت مي كند ،درمان تمام امراض قلبي ، خاصيت صفرا بر و كاهش دهنده التهاب معده ، آبليمو همراه غذا يا شربت آبليمو ، بعضي سردرد هايي كه منشا ء كبدي دارند را تسكين مي كند . هضم غذاي چرب را تسريع مي بخشد ، و خارش ناشي از گزش حشرات را تسكين مي دهد . سفليس ، و غلظت خون و عدم توانايي جنسي را بر طرف مي كند و آبليمو براي افراد گرم مزاج خيلي مفيد است .

 آب ليمو  : ليمو به علت دارا بودن ويتامين C بايد تازه مصرف شود ، زيرا اين ويتانين ناپايدار است و سريع جذب هوا مي شود  . رفع تهوع و استفراغ : خوردن آبليمو هنگام تهوع و استفراغ  . درمان كرمك  : هسته ي ليمو را بسائيد و با عسل مخلوط كرده ، صبح ناشتا ميل نمائيد  .

  مـــــــــــــــوز( 28 ) :

طبيعت : درگرمي و سردي معتدل و تر است . حاوي : آب ، ويتامينB2 ،  P ، C ،B1 ،  A  . خواص : خاصيت غذايي بسيار و از نظرتركيبات خيلي نزديك گندم است . براي افراد سالخورده در دوران نقاهت بسيار مفيد است ، رفع سوء هاضمه ، خون را قليايي و پاك و معتدل مي كند ، نيروي جنسي را افزايش مي دهد ، تقويت اعصاب ، مفيد براي اسهال و اسهال خوني ، درمان اوره ي اضافي ، بيماري هاي تورمي ، درد مفاصل ، مانع از سقط جنين و چاق كننده ، از مصرف موز سياه و كال و كهنه خودداري كنيد ، براي افراد گرم مزاج در مناطق گرمسير مفيد ، و براي افراد سرد مزاج و ضعيف در مناطق سرد مفيد نيست يا بهتر است با عسل مصرف شود .

مضررات  : براي اشخاص ديابتي و يا افراد مبتلا به ورم روده زيان آور است .زياده روي در خوردن آن باعث حساسيت و خارش شديد مي شود . اگر خوب جويده نشود ، در معده تخمير شده توليد گاز مي كند . موز نفاخ است و توليد گاز و باد مي كند ، خوردن موز ناشتا مضر است و نبايد پس از خوردن آن آب خورد  .

 نارگيل( 29 ) ک

طبيعت : گرم و خشك  . شيره ي آن : كمي گرم و مرطوب . حاوي : آب ، ويتامينB ،  C ، A  .

خواص : ضعف كبد ، زخم هاي داخلي ، بواسير ، موجب ازدياد اسپرم ، رفع كمر درد ، گرم كردن كليه ، سردي مثانه ، چاق كننده ، درمان درد مفاصل ، ضد اسهال ،‌ضد سم ، مواد بلغمي را از بين مي برد ، رفع بي حسي و فلج ، روغن آن براي پوست و مو بسيار مفيد است ، تسكين درد و درمان بواسير . مضررات  : براي افراد گرم مزاج مضر بوده و بهتر است با ميوه هاي ترش و ليمو و هندوانه مصرف شود . گوشت سفيد آن موجب گرفتگي مجاري مي شود كه دير هضم و خلط آور است .

   نارنگــــــــــي( 30 ) :

طبيعت : سرد و خشك  . حاوي : آب ، ويتامينB2 ،  P ، C ،B1 ،  A  واملاح معدني .

خواص : موجب افزايش نيروي جنسي ، سرگيجه را درمان ، قلب را تنظيم ، جلوگيري از تصلب شرائين ، مقوي معده ، رافع قي و تهوع ، ادرار آور ، داراي عناصر تشكيل دهنده ي خون . جوسانده ي برگ هاي نارنگي  : شستشوي ورم ها و كاهش درد .  

     هلـــــــــــــــــــــو( 31 ) :

 طبيعت : سرد و تر  . حاوي : ويتامينC ،B ،  A قند واملاح معدني .

خواص : براي مبتلايان قند مضر نيست ، رفع تشنگي ، رفع بوي بد دهان ، وضع حمل را آسان ، نافع براي كبد ،و زيبايي چهره ، اشتها آور ، غده ها را تقويت وو ترشحات طبيعي ، تنظيم و آسان شدن اجابت مزاج ، ادرار آور و قليايي كننده ي خون ، امراض كليوي و روماتيسم را بهبود مي بخشد . رفع يبوست و تب شديد : هلو را در تابستان خشك كنيد و در زمستان برگه ي هلورا در آب بخيسانيد و ميل بفرمائيد  . مغز هسته ي هلو : خون را تصفيه ، ضد اسپاسم ، تسكين سرفه ، روماتيسم ، رفع خونريزي ، فشار خون و كاهش خون ، درد شكم و رفع كم خوني.  

 هنــــــــــــدوانه ( 32 ) ک

طبيعت : سرد و تر  . حاوي : آب ، و املاح معدني ويتامين C ، A  .

 خواص : تشنگي را بر طرف ، ادرار آور و خون را پاك مي كند ، عرق را زياد و سموم را دفع مي كند ، كاهش فشار خون و ناراحتي ، زخم هاي گلو و دهان را برطرف مي كند  .

 آب هندوانه  : مقوي معده ،  رفع ناراحتي كبد ، خارش پوست ، كم خوني ، لاغري ، نقرس ، چسبندگي پلاكت هاي خون .

تخم هندوانه  : ضد كرم ، نرم كننده ي پوست و مخاط ، كمك به هضم غذا ، اخراج سنگ ، پوست و قسمت خوراكي آن  : معالجه ي يرقان ، ديابت و رفع مسموميت ، ضد نفخي كه بر اثر هندوانه به وجود مي آيد .

 مضررات  : اگر ناشتا خورده شود مضر است ،‌اگر خصوصا" هوا گرم و تشنه باشيم . خوردن زياد آن معده و نيروي جنسي را ضعيف مي كند و درد مفاصلبه خصوص در سرد مزاجان . مضر طحال اشخاص سرد مزاج و معده هاي سرد است كه براي جلو گيري از اختلال آن بايد عسل خورد .  

  بادام( 33 ):

 طبيعت : گرم و تر  . حاوي : ويتامينB2 ،  P ،B1  ، قند ، كلسيم ، فسفر ، مواد چربي .

خواص : نرم كننده ي سينه ، آرام كننده ي سوزش ادرار ،‌ تقويت كننده ي معده و پاك كننده ي روده ها ،‌هوش را زياد ، بدن را چاق مي كند ، رفع بيماري هاي ميگرن ، تشنج ، عفونت معده و روده ها ، تپش قلب ، سرفه هاي پي در پي ، سردرد ، مشكلات اعصاب . درست كردن شير بادام :50 تا 75 گرم بادام را در آب جوش ريخته پوست آن را گرفته به همراه 3 ليوان آب و سه 3 قاشق غذا خوري عسل در مخلوط  كن ريخته خوب مخلوط شود تا به صورت يك شير يك دست و سفيد در آيد ، هر ليوان آن را در طول روز بايد جرعه جرعه نوشيد ، اين معجون آثار فوق العاده اي دارد به شرط اينكه تداوم داشته باشد . بادام براي تقويت حافظه و نيروي بينايي موثر است ، غذايي بسيار مغزي خصوصا" به خانم هاي باردار توصيه مي شود ، بسيار نيرو بخش و بر روي سلامتي نطفه اثر بسزايي دارد ، در بادام مواد نشاسته اي تريبا " وجود ندارد لذا مبتلايان ديابتي مي توانند مقدار زيادي ار آن را بخورند و آن را جانشين نان قرار دهند ، به علت داشتن فسفر ، بهترين درمان بيماري مغز و اعصاب است ، البته نوشيدن شير بادام به صورتي كه گفته شد نيكوتر است . چقا له بادام نارس  : مقوي معده و مفيد براي لثه است .  روغن بادام شيرين : سرفه هاي خشك با منشاء عصبي را تسكين ، اخلاط غليظ را به راحتي دفع مي كند   . خشونت حلق را بر طرف مي كند  : 1 تا 2 قاشق در يك ليوان آب گرم ، غر غره كنيد در صورت تمايل بعد از غر غره مي توان آن را قورت داد . روغن بادام تلخ :زخم اگزما ، مسهل ، روغن بادام در معالجه ي قولنج كليه ، وجود خون در ادرار ، درد هاي زايماني را بر طرف مي كند  .  برگ بادام :صفرا بر و مقوي كبد .   بادام زميني ( 34 ) طبيعت : گرم و تر  . حاوي : ويتامينB  ،  PP ،D  F, ،A   ، قند ، كلسيم ، فسفر ، مواد چربي . خواص :رشد بافت هاي نرم بدن را سرعت مي بخشد ، پوسته پوسته شدنكف دست ها را درمان مي كند ، محرك جنسي . به علت داشتن ويتامين  ( د )  : ترشحات معده را زياد مي كند ، اشتها را تقويت مي كند ، براي چاق شدن كودكان و افراد لاغر مفيد است  . به علت داشتن ويتامين  ( ب )  : در رفع ضعف ماهيچه ها ، كمبود فشار خون ، خستگي شديد ، بي حوصلگي ،بهت زدگي ، ترس و دلهره ، صرف بادام زميني كمك زيادي به سلامت و بهداشت مادران عزيز مي نمايد   . روغن بادام زميني به علت داشتن ويتامين  ( اف ) و فقدان كلسترول خالص   : براي افرادي كه چربي خونشان زياد است ، مفيد است   . رفع شوره ي سر : قبل از حمام بر پوست سر بماليد و پس از آن با سدر بشوئيد .   پستـــــــــــــــه ( 35 ) طبيعت : گرم و خشك  . حاوي : مقادير زيادي آهن ،  چربي ،‌فسفر و كلسيم . خواص :پسته را در جاي خشك و خنك نگهداري كنيد تا كرم نزند ، مغز پسته ضد عفونت هاي كبدي و جلوگيري از تهوع و استفراغ ، تقويت دهانه ي معده ، تقويت قلب ، قواي جنسي ، ازدياد نطفه ، رفع كم خومي و ضعف ، استحكام استخوان ، خون و عضلات اهميت فراواني دارد . در ساختمان همو گلوبين و گلبول هاي قرمز خون نقش حساسي بعهده دارد ، چاق كننده است ، لذا افراد چاق از خوردن آن اجتناب كنند . تقويت هوش و حافظه ، درد هاي كبدي را تسكين ، سموم بدن ، يرقان ( زردي ) را از بين مي برد ، برطرف كننده اسهال و تشنگي و دهان را خوش بو مي كند . بهترين راه معالجه ي وسواس بوده . پسته ي كال اسهال را درمان و ضد عفوني كننده است ، از پوست سبز و ضخيم پسته مربا تهيه كردن براي تقويت معده بكار مي رود ، اگر پوست سبز تازه ي پسته را جويده و مدتي در دهان نگه داريد براي تقويت لثه ، خوشبويي دهان و معالجه ي جوش هاي دهان مفيد است . جوشانده ي پسته : قلب را تقويت كرده ، اگر چند قطره در بيني براي تقويت حافظه و دفع سموم مفيد است   . روغن پسته : اسهال را درمان ( روزي 3 استكان ) مي كند  . رفع مشكل اعصاب : 7 عدد پسته ي خام و 21 عدد كشمش مويز عصر ها ميل كنيد . مضررات :  كساني كه دچار نارسايي كبد هستند بايد از خوردن آن خودداري كنند ، هم چنين مبتلايان به نقرس ، ديابت و ناراحتي كليه ، خوردن زياد آن باعث يبوست و نفخ مي شود . در اشخاص گرم مزاج ، بعد از خوردن پسته ايجاد جوش هاي توام با خارش به وجود مي آيد كه بايد با ميوه هاي طبع سرد يا سكنجبين ميل شود . روغن پسته براي معده هاي ضعيف و بيمار ، سنگين و زيان آور است  .   زرشــــــــــــــك ( 36 ) طبيعت : سرد و خشك  . خواص :قابض ، تقويت كننده ي بسيار عالي براي معده هاي ضعيف ، خنثي ساختن سموم را بر عهده دارد ، ضد صفرا و تشنگي ، تسكين دهنده ي حرارت دروني ، تقويت كننده ي عمومي ، تصفيه كننده ي خون و در قطع نمودن تب شهرت دارد ، درمان استفراغ ، رفع سموم كشنده ، گزيدن حشرات ، رفع اسهال ، پيچش شكم ، ضعف قلب ، درمان غش . شربت زرشك : رفع بي اشتهايي   . رفع سوء هاضمه و ضعف اشتها : آب زرشك + ليمو ترش تازه .     فنـــــــــــــــدق ( 37 ) طبيعت : گرم و خشك  . حاوي : املاح معدني ( فسفر ، آهك ، گوگرد ، يد ، مس ) ويتامين B ،   C ، A  . خواص : كم خوني را معالجه مي كند ، زردي دختران را درمان مي كند ، تقويت عمومي بدن ، روده ها را تقويت ، براي اطفال و اشخاص لاغر مفيد و خاصيت چاق كننده دارد ، تقويت و شفافيت پوست ، مو و ناخن ، در تقويت حافظه نقش زيادي دارد . درمان قلنج كليوي   : پنج فندق خام به عنوان دسر غذا جويده شود . ويتامين ( آ )  : تقويت مخاط بيني ، دهان و تقويت بينايي ، ويتامين هاي گروه ( ب پنج )  : درمان ضعف اعصاب ، سستي ، هيجان و اضطراب . سنبله ي دانه فندق   : عرق آور است ، ذات الريه ، سر گيجه و بيماري صرع را درمان مي كند ، روغن فندق بو داده   : مغز را تقويت و نيروي جنسي را زياد مي كند ، دم كرده فندق :  به مقدار 2 گرم در يك ليتر آب براي بيماران پوست تجويز مي شود و همچنين التيام زخم هايي كه بر اثر جراحات به وجود مي آيد ، بر طرف كننده ي كبودي اطفال : روغن مغز فندق + روغن زيتون را به مقدار مساوي مخلوط كرده بر فرق سر و نرمه ي سر كودك بماليد تا كبودي نوزاد زايل شود  ، مضررات : فشار خون را بالا مي برد و براي كساني كه فشار خون بالايي دارند مضر است ،   گــــــــــــــــــردو ( 38 ) طبيعت : گرم و خشك  . حاوي : املاح معدني ( فسفرفراوان  ، آهن ، گوگرد ، منيزيم ، مس ، كلسيم ، روي ، پتاسيم ) مواد چربي ويتامين C ، A  . خواص : گردو مواد نشاسته اي كمي دارد ، لذا براي اشخاص ديابتي و مرض قند توصيه مي شود . ويتامين C ، A  در تعادل عمومي بدن و تغذيه مسمر ثمر است ، گردو كرم كش است و مصرف آن كرم روده را دفع مي كند مفيد براي سل ، خوردن گردو با خرما بدن را چاق كرده ، رنگ صورت را نيكو ، نيروي جنسي را تقويت و نطفه را زياد مي كند ، سوراخ هاي پوست بدن را پاك ، امراض رحمي را درمان و خارش موضعي زنان آبستن را رفع ، رفع ورم و خونريزي رحم ، ضد سرطان ، مغز و حواس باطني را تقويت مي كند ، براي مبتلايان آسم كبدي مفيد و سموم بدن را دفع مي كند ، البته به شرط آن كه حساسيت نداشته باشند زيرا حساسيت را تشديد مي كند ، معالجه ي عفونت هاي ريوي ، گردو داراي مس است و با آهن براي ساختن همو گلوبين خون كمك مي كند  . مغز بوداده ي گردو   : نرم كننده ي سينه است . گردو با عسل  : تقويت نيروي جنسي و كوبيده ي گردو با انجير ، بدن را تقويت مي نمايد  ، گردو با كشمش  : براي معده بسيار مفيد است  . معالجه ي سياتيك و روماتيسم : پوست سبز گردو را كوبيده روي محل درد بگذاريد ، خوردن پوست سبز گردو : كرم روده ، درد دندان و بي تابي شديد را از بين مي برد ، روغن گردو : براي سالاد و سبزيجات خام بسيار مطبوع و مغزي است و براي رفع ريزش مو و پوسته پوسته شدن دست روزي چند مرتبه آن را استعمال نمائيد ، دم كرده ي برگ درخت گردو : به طور قطع بر روي دستگاه هاضمه و ماهيچه ها اثر تقويت كننده دارد ، براي بيماران مبتلا به مرض قند ، قند خون را پائين مي آورد ، مضررات :كساني كه دچار حساسيت ، ناراحتي كبدي ، ورم چركي كليه ، ناراحتي معده ، روده ، ورم روده بزرگ ، و اشخاص چاق از خوردن گردو پرهيز كنند ، هضم گردو سنگين است و اگر زياد خورده شود مخاط روده ها ،‌سقف دهان و زبان را متورم مي كند از اين بابت بعد از خوردن آن بايد دهان را كاملا" شست گردو براي كساني كه روده هاي ضعيف دارند مي تواند بحران اسهالي توليد كند ، خوردن زياد گردو باعث سوء‌هاضمه مي شود ، خوردن زياد آن سنگ كليه ايجاد مي كند  ،    


موضوعات مرتبط: ميوه درماني
[ چهارشنبه بیست و دوم شهریور 1391 ] [ 9:36 ] [ محمد عابديني ( شيمي ) ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

دسترسي به اطلاعات و آگاهي نسبت به جامعه اي كه در آن زندگي مي كنيم حقي است كه در آموزه هاي ديني از جمله قرآن كريم بر آن تاكيد شده و در منشور حقوق بشر نيز اين امر مورد توجه قرار گرفته است . بر اين اساس :
" دانستن حق مردم است "
راه اندازي اين وبلاگ تلاشي است هر چند كوچك در راه انجام تعهدي كه بر عهده ي همگان مخصوصا" فعالان عرصه ي فرهنگ نهاده شده است . " تا بياموزيم و بياموزانيم "
گرچه همه ي اين ها بهانه اي است براي در كنار هم بودن حتي در محيط مجازي ، هرچند برخي آن را نخواهند و نپسندند .
" چه كسي مي خواهد من و تو ما نشويم ؟؟
خانه اش ويران باد !!
لینک دوستان
امکانات وب


 p style="text-align: left;">